مدیریت مالی(Financial Management) برای کودکان

مهارت مالی کودکان

آموزش مدیریت مالی به کودکان

امروزه پول یکی از اصلی ترین ابزارهای زندگی در تمام جوامع است. پول برای برآورده کردن نیازها و خواسته‌های ما مهم است و یکی از اساسی ترین دانش هایی که باید بیاموزیم مدیریت مالی و مدیریت پول است. این مهارت‌ از عقاید، نگرش‌ها، تجربیات ،عادت‌ها و ارزش‌هایی که در دوران کودکی و نوجوانی، در مورد پول یاد گرفته ایم، سرچشمه می گیرد. کودکانی که آموزش لازم را برای مخارج و هزینه‌هایشان دریافت می کنند و آن را به تدریج اجرا کنند، خودباوری بیشتری خواهند داشت. همچنین آنها بیش از سایر کودکان به توانایی‌های خود در تصمیم گیری اعتماد دارند. آنها زودتر با مفاهیم مهم اقتصادی مانند اعتبار، مالیات و بیمه آشنا می شوند برای زندگی آیند‌ه‌شان سرمایه گذاری می کنند. در این متن شما را با روش‌ها و تکنیک‌های کاربردی آموزش مدیریت مالی به کودکان آشنا می‌کنیم.

سرمایه گذاری

مدیریت پول و سرمایه را به چهار شیوه می توانید به فرزندتان آموزش دهید:

۱- آموزش مدیریت مالی به روش غیرمستقیم با استفاده از مشاهده و مثال

کودکان از شیوه رفتار بزرگترها با پول و احساسی را که در مورد پول دارند، چیزهای زیادی یاد می گیرند. آنچه کودکان می‌بینند و می‌شنوند بر نگرش‌ها و ارزش‌های آنها، تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل نگرش‌ والدین خود در مورد مدیریت مالی، پول و روش‌های خرج کرد آن را زیر نظر و از آن تاثیر می گیرند.

برخورد بزرگسالان با پول

آیا همیشه سعی می‌کنید که به تعهدات مالی‌تان پایبند باشید؟ آیا در مورد مسائل مالی آرام و منطقی هستید یا پول باعث ایجاد درگیری و طغیان‌های احساسی می‌شود؟ آیا پول‌هایتان را بر اساس هوا و هوس خرج می‌کنید یا برای خرج کردن آن برنامه دارید؟ به مدیریت مالی خود چه نمره ای می دهید؟

در این مقاله می توانید راهکارهای عملی آموزش مهارتهای مالی به کودکان و نوجوانان را ببینید.

۲- مشارکت در بحث‌ها و تصمیم‌گیری‌ها

والدین با دادن نقش فعال به کودکان در بحث‌های معمول خانوادگی به خصوص مسایل مربوط به پول و سرمایه گذاری، به آنها کمک کنند که مسائل مالی را بهتر درک کنند. با این کار، کودکان به‌تدریج درک می کنند که درآمد خانواده برای چه مواردی هزینه می‌شود و اهداف مالی کوتاه‌مدت و بلندمدت خانواده چه هستند. کودکانی که وضعیت مالی خانواده را بدانند، کمتر از سایر بچه ها درخواست‌های مالی غیرمنطقی دارند.

قوانینی اساسی برای این جلسات خانوادگی تعیین کنید و  مشخص کنید که فرزندتان به چه شیوه ای باید در آنها مشارکت داشته باشد. به‌علاوه باید بر اهمیت محرمانه بودن این بحث‌های خانوادگی تاکید کنید و از کودک بخواهید که مسائل مطرح‌شده در گفتگوها را برای دیگران بازگو نکند. همه اینها در نهایت مدیریت مالی فرزند شما را رشد خواهد داد.

پس انداز

۳- آموزش مستقیم مدیریت مالی

در این شیوه ابتدا به بیان ارزش پول و نقش آن در تصمیم گیری و رفاه خانواده بپردازید. بازسازی رفتن به بازار و یک خرید مناسب می تواند بسیار مفید باشد.  تفاوت میان ارزش سکه‌های مختلف را به او یاد بدهید. به‌همراه فرزندتان در وب‌سایت‌های نقد و بررسی کالا جست‌وجو کنید و از او بخواهید که در یافتن و خواندن نقدهای مصرف‌کنندگان در مورد خرید یک وسیله به شما کمک کند.

خرید از بازار

همیشه به‌یاد داشته باشید که فرزند شما از شرایط و تجربه‌های واقعی بیشتر از تصمیم‌هایی که بعد از سخنرانی‌ها و گفت‌وگوهای یک‌طرفه‌ی شما بیان می شود چیزی یاد می گیرد.

۴- ایجاد فرصت‌هایی برای انتخاب کردن و تصمیم‌گیری‌های واقعی

همه‌ی ما هر کاری را با تقلید و سپس انجام دادن آن یاد می‌گیریم. وقتی والدین به کودکان فرصتی می‌دهند که در نحوه خرج کردن پول دست به انتخاب بزنند (به‌صورتی که متناسب با سن و مرحله‌ی بلوغ آنها باشد)، چیزهای زیادی یاد می‌گیرند.

فرصت انتخاب

ممکن است گاهی انتخاب‌های آنها اشتباه باشد، ولی در این موارد بزرگترها به‌جای مسخره کردن و انتقاد کردن، باید کودکان را راهنمایی و حمایت کنند و با برخورد مناسب همیشه راه گفت‌وگو را باز بگذارند.

کمک گرفتن از قصه ها و حکایت های شیرین و پندآموز می تواند ضمن اصلاح انتخاب های فرزند شما، او را به تدریج برای انتخاب های بزرگتر و مهم تر آماده کند. با بهره گیری از اپلیکیشن دانادیس فرزندتان را برای آینده آماده کنید.

مطلب مرتبط

پاسخ دهید